Berichten over uw buurt

Verslag van een kwantitatief onderzoek onder abonnees op de attenderingsservice van het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties

Ergo

Auteur(s): Eelke Westra en Reynout van der Poel

In opdracht van het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP), uitvoeringsdienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, heeft Ergo onderzoek uitgevoerd naar de attenderingsservice Berichten over uw buurt (BOUB). BOUB is een attenderingsservice die burgers informeert over belangrijke actuele zaken die spelen in hun buurt, zoals aanvragen van en besluiten over omgevingsvergunningen en vergunningen voor evenementen, veranderingen in de indeling van de openbare ruimte en relevante nieuwe regelgeving. Het gaat om publicaties van gemeenten, waterschappen en provincies van de afgelopen twee maanden. KOOP is als uitvoeringsorganisatie verantwoordelijk voor deze berichtenservice.

Het doel van het onderzoek is inzichten verschaffen in de gebruikerservaringen met BOUB en de wensen van gebruikers, op grond waarvan de berichtenservice verbeterd kan worden.